Välj en sida

The power of breath – Andningsträning för hälsa och välbefinnande

Andas är den nya trenden!

Visste du att genom att andas rätt får du extra energi, klarhet och lugn. Om du tillhör dem som tappat energi, lust eller känner mycket oro, är andningsträning bra för att mildra stress och fysiska icke önskade åkommor.

Att lära sig andas på rätt sätt ger både fysiologiska och psykiska fördelar, för med ett bra syreupptag kommer du att påverka ditt välbefinnande, motverka stress, öka din fysiska kapacitet och kreativitet. Andningen hjälper dig att rensa ut slaggprodukter i kroppen och till och med förlösa fysiska blockeringar, din kropp mår bättre och du känner dig både mer vital och lugn.

Att andas är den nya trenden. Hos Management Studio lär du dig att andas genom olika andningstekniker som ger dig ny livskraft och samtidigt en djupavslappning. Genom att ge dig själv en stund av inre arbete får du tillgång till dina tankar, känslor och ditt kreativa inre. Du kommer att förbättra din personliga hälsa snabbt och bli mer medveten om dig själv.

 Andningens kraft är stark och att ”ta ett djupt andetag” är en uppmaning man använt i alla tider för att få en person att ”lugna ner sig”. Andetaget som börjar i magen påverkar muskelspänningar och kroppens kemi. Utandningen rensar, får hjärnan att tänka klart och påverkar det parasympatiska nervsystemet. Inandningen ger dig nytt färscht syre och energi samtidigt som du tränar kroppens insida och alla dess organ. I din mage finns diafragman som är en stor muskel och den behöver jobba. I vår kropp finns också lymfsystemet vars uppgift är att ta bort slagg och därför är musklernas rörelse viktig.

Du kan förändra din hälsostatus och uppnå balans, livsglädje och vitalitet och det bara genom att göra medveten andningsträning.

 ”Just breathe, everything is going to be alright”

Var ärlig mot dig själv – Hur är din förmåga att andas?

Vet du med dig att du inte nyttjar din kapacitet och skulle du vilja göra något åt det?

Andningen och lungorna är kroppens största reningsverk. Hela 70% rensar du via andningen resten cirka 30% är via avföringen och svett. Tänk dig att ditt reningsverk inte fungerar så bra. Jämför med ett hus där ventilationen inte är bra, mögelhärdar och angrepp. Det är vad som händer i ditt hus om du inte andas rätt.

 Hjärnan behöver mycket syre för att vara i form, cirka 20% för mental koncentration och minne. Om du inte andas ordentligt kan hjärnan bli okoncentrerad och stressad, tänk vad du kan uppnå om du har en klartänkt hjärna! Former som andning, meditation, yoga eller skogspromenader är bra för att lugna ner kroppens system. I våra andningsklasser arbetar vi med andningstekniker för att få ner andningen från bröstet till diafragman och hjälpa dig att öka din andningskapacitet och hälsa.

Det som händer med andningsträning är att du tömmer lungorna på gammal luft och fyller på med ny energi, det vill säga, syresätter blodet och fylls med kraft. Vill du känna att du är i din fulla potential? Anmäl dig på ett träningspass och känn skillnaden.

Powermanagement är ett helhetskoncept för dig som söker hållbarhet i din livsstil både på arbetet och privat. Personlig utveckling i alla delar av ditt liv.

Andningsträning/teknik

Kurser

Vilka tekniker kan man använda sig av för att förbättra sitt hälsotillstånd och känna sig på topp?

Andningspedagog Nita Silverspjuth gör nedslag IRL på olika platser i Västsverige och erbjuder andningsträning i grupp. Håll utkik på sociala medier och på webbsidan vilken plats som passar just dig. Är du intresserad av kurs Online eller ett specialprogram kontakta mig för datum.

Skriv vilken kurs och datum du är intresserad av överst i mailet.

Hotell Varvet, Ellös djupandningsträning den 27/3 kl 14-17 den 24/4 kl 14-17

Solgården, Svanesund den 2-3 april.

Obs! begränsat antal platser.

Dag 1

Powermanagement:

  • Andningsträningstekniker
  • Teori
  • Praktiska övningar
  • Wheel of Life

Dag 2

Powermanagement:

  • Djupandning, frigörande andningsteknik
  • Visualisering

Att ta med.

Mjuka kläder, filt och liggunderlag (ingen kudde). Om astma ta med inhalator.

Nita Silverspjuth Clever Circles

Nytt podavsnitt ute nu!

Lyssna på mina samtal med kända företagsledare där de berättar om vägen till framgång. Bara att ladda ner och lyssna!

Nita Silverspjuth Clever Circles

Ta en exklusiv plats i nya

CLEVER CIRCLES

Clever Circles är ett samtalsforum on-line för ledare på alla nivåer med fokus på självledarskap och personlig utveckling. Mastermind-grupper där vi arbetar med olika modeller för framgång. Här får du möjligheten att tillsammans med andra stärka dina kompetenser.

Ledarskap, hälsa & livsstil

Få Livspusslet att gå ihop. Vi arbetar med Livsstilsprogrammet 360°, dvs med Hela Människans Utveckling: Mentalt • Psykiskt • Fysiskt • Affärsmässigt • Din inre kraft

Nita Silverspjuth Clever Circles

Managementpodden

Lyssna på podden som blivit affärsvärldens snackis! Där företagsledare och kända samhällsprofiler delar med sig av unika historier, lärdomar och tips till framgång!

Stressa ned. Arbeta smartare!

Till dig som alltid bara kör på: Ta ansvar för dig själv, du skall vara hållbar länge! Vågar du göra testet? Vi arbetar med stressmanagement! STRESSTEST (chef.se)

KRIS? Boka snabbcoachmöte!

För dig med akut KRIS finns möjlighet till snabbt coachmöte via SKYPE/telefon/personligt möte.

Share This